Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g kalveinderlår i strimler, 2x2x6 cm eller 2 kalveschnitzler
Salt og peber
1 stort æble ca. 200 g
2 squash, 400 g
1 rødløg, 100 g
2 tsk olie
1 spsk tørret timian
1-2 dl grøntsagsbouillon fra terning
½ dl piskefløde
½ tsk sukker
Pynt
Et par kviste frisk timian, kan udelades
Tilbehør
200 g pasta, gerne fuldkornspasta
Sådan gør du
Vask æble og squash. Skær begge dele i små tern.
Pil løg og skær det i små tern.
Tilbered pastaen efter anvisning på emballagen.
Dup kødet tørt med køkkenrulle krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved god varme og brun kødet godt på alle sider i alt 3-4 minutter. Tag kødet af.
Tilsæt æbler, squash og løg og vend det på panden. Krydr med timian.
Hæld bouillon og fløde over. Kog op og lad det simre i 4-5 minutter.
Smag til med timian, sukker, salt og peber.
Tips
- Kalvestrimler kan skæres af kalveschnitzler. Ofte er schnitzlerne kun 1 cm tykke, og så er stegetiden på strimlerne kun 2-3 minutter.
- Hvis du bruger frisk pasta, skal du bruge 400 g.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31 %
Kulhydrat 45 %
Fedt 24 %
1680 kJ – 400 kcal