Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
12 træspyd
1 portion grundfars
2 fed hvidløg
1 spsk røget paprika
Salt og friskkværnet peber
Kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
1 rødløg
6 radiser
½ dl æbleeddike
2 tsk akacie honning
1 spsk sennep
Lidt salt og peber
1 spsk olie, fx olivenolie
100 g friske ærter (bælget vægt)
½ bundt basilikum eller kørvel
Tilbehør
Evt. brød
Sådan gør du
- Læg spyddene i vand i ca. 15 minutter.
- Skrub kartofler grundigt og kom dem i en gryde med vand, så det dækker og lidt salt.
- Bring gryden i kog og kog kartofler i ca. 10 minutter på svag varme, sluk for gryden og lad kartoflerne trække færdigt, 7-8 minutter.
- Pil og hak hvidløg.
- Rør hvidløg og paprika i farsen. Sørg for at farsen er godt fast, så den kan sidde fast på spyd. Juster evt. konsistensen med lidt ekstra mel.
- Form farsen i 12 aflange deller/pølser og sæt dem på spyddene.
- Grill dem på en varm grill, ca. 3 minutter på alle 4 sider, så de får en flot stegeskorpe og samtidig er saftige i midten.
- Tag spyddene af grillen.
- Pil løg, halver og skær det ud i helt tynde skiver. Kom dem i en skål.
- Skyl radiser og skær top og bund af. Skær dem ud i tynde skiver. Kom dem i skålen til løgene.
- Rør eddike, honning og sennep sammen. Tilsæt salt og peber.
- Tilsæt olie lidt af gangen, så dressingen tykner lidt.
- Skær de let afkølede kartofler ud i mindre stykker. Kom i dressingen, vend godt rundt og tilsæt herefter rødløg og radiser.
- Bælg ærter.
- Skyl basilikum og skær i strimler, men gem et par blade til pynt.
- Tilsæt ærter og basilikum og vend det hele godt rundt.
- Server evt. med brød til.
Tips
- Du kan også bruge ærter fra frost. Kom dem i vandet til kartoflerne, lige inden de er færdige.
- Du kan også stege spyddene på en grillpande.
Energifordeling
Energifordeling og indhold pr. person:
Protein 29 %
Kulhydrat 51 %
Fedt 19 %
2050 kJ – 490 kcal