Tilberedningstid
Ca. 2½ time
Det skal du bruge
6 personer
Ca. 1 kg kalvespidsbryst
½ l æblemost
1 mørk øl
3 gulerødder
½ knoldselleri
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk salt
1 kg bagekartofler
2-3 dl sødmælk
Grov sennep
Salt og peber
2 bundter bredbladet persille
Sådan gør du
Læg kødet i en rummelig gryde og hæld æblemost, øl og evt. vand ved så det dækker kødet.
Bring gryden i kog.
Rens gulerødder, knoldselleri, løg og hvidløg og skær alt i grove stykker.
Kom grøntsager og salt i gryden.
Skru ned til svag varme og lad det simre en 1½ times tid - husk at skumme urenheder af undervejs.
Skrub kartoflerne godt og sæt dem i ovnen ved 175 grader i ca. en time. De må ikke være hårde indeni.
Tag kødet op.
Hæld væden/skyen fra kogningen gennem en si over i en anden gryde - grøntsagerne skal ikke bruges mere.
Kog skyen ind ved lav varme til der er 3 dl tilbage. Smag til med salt og peber.
Mos de bagte kartofler med en gaffel, piskeris eller grydeske. Rør mælk i og smag til med grov sennep, salt og peber.
Lun kødet i skyen inden servering.
Skyl persille og hak den fint. Kom den i skyen lige før servering.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 26%
Kulhydrat: 41%
Fedt: 30%
Alkohol: 3%
2220 kJ = 531 kcal