Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
6 personer
1 kg kalvespidsbryst
Salt og peber
2 tsk olie
3 fed hvidløg
1 rød chili (en ekstra chili, hvis man vil have det stærkt!)
50 g ingefær
2 tsk olie
1 dl soja
100 g farin
2 auberginer
1 courgette
1 rød peberfrugt
Evt. lidt maizena eller sovsejævner
Pynt:
3 spsk sesamfrø
1 spsk chiliflager
Frisk koriander
Tilbehør
4 dl ris
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Varm olie i en stegegryde ved god varme. Brun kødet på begge sider til det har fået farve.
- Tag kødet op.
- Pil og hak hvidløg helt fint. Skyl chili, fjern kernerne og skær den i skiver.
- Skræl og riv ingefær.
- Varm olie i gryden ved god varme og svits hvidløg, chili og ingefær, til det tager farve.
- Hæld soja, farin og 4 dl vand i gryden. Kog det hele godt sammen.
- Kom kødet tilbage i gryden.
- Sæt gryden i ovnen i 1½ time eller lad den stå på kogepladen og simre ved svag varme. Alternativt brug et ovnfast fad med låg til tilberedning i ovn.
- Skyl og skær auberginer, courgette og peberfrugt i grove stykker. Tilsæt grøntsagerne og kog videre i 20 minutter.
- Kog ris efter anvisning på pakken.
- Jævn evt. saucen med maizena eller sovsejævner, hvis den er for tynd.
- Skyl koriander og pluk bladene af.
- Vend sesamfrø og chiliflager sammen.
- Pynt med korianderblade og sesam-chili blanding.
Tips
- Oksespidsbryst kan anvendes i stedet for kalvespidsbryst.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 25 %
Kulhydrat 43 %
Fedt 32 %
2670 kJ – 635 kcal