Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Majspolenta
3 store majskolber eller (eller 250 g dybfrosne majskerner)
1 lille løg
1 tsk olie
¼ tsk mild karry
1½ -2 dl letmælk
salt og peber
½ tsk frugt- eller vineddike
Grøn salat med æble og kål
1 lille romaine salat eller 1 almindelig hovedsalat
½ bundt persille gerne bredbladet
¼ spidskål (ca. 100 g)
1-2 syrlige æbler (ca. 120 g)
½ lille rødløg
Dressing
1 spsk frugt- eller vineddike
½ tsk sennepspulver eller 1 lille tsk dijonsennep
½ tsk flydende honning, sirup eller sukker
1 spsk olie
1½ spsk vand
salt og peber
250 g champignon eller andre svampe
1 tsk olie
1 tsk smør
4 kalveschnitzler (filet, tyksteg el. inderlår), 1 cm tykke, 4-500 g i alt
Salt og peber
små friske timiankviste
8 tynde skiver bacon, svarer til en pakke sliced bacon
1 tsk olie
2 dl æblejuice eller -most
1 tsk frugt- eller vineddike
2 tsk smør
Sådan gør du
Skær kernerne af majskolberne (Stil kolberne på højkant, ned i en skål, og skær kernerne af med en skarp kniv. Skålen opsamler kernerne).
Pil løget og hak det fint. Varm olie i en tykbundet gryde ved middel varme og lad løget klare heri.
Tilsæt majskerner, karry og mælk og skru op til god varme. Bring det på kogepunktet og tag gryden af.
Blend i en foodprocessor eller med en stavblender direkte i gryden til en grov pure. Hæld pureen tilbage i gryden. Kog den igennem til den bliver lidt tykkere.
Smag til med salt, peber og eddike. Hold polentaen varm.
Skyl og tør salat og persille. Riv salatbladene i mindre stykker og kom dem i salatskålen.
Pluk persillebladene ned i skålen.
Skær stokken ud af kålen og snit resten fint.
Skær æblet i tynde både.
Pil løget og snit det meget tyndt.
Kom løg, æble og kål i salatskålen.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen i en anden skål og hæld den over salaten. Vend først salaten rundt når den skal spises.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Del hver schnitzel i to, læg en lille timiankvist på den ene side og svøb en skive bacon rundt om.
Rens svampene og skær dem i minder stykker.
Varm 1 tsk olie og 1 tsk smør på panden, lad det bruse af og blive gyldent.
Steg svampene i 2-3 minutter ved god varme, ryst panden flittigt under vejs og krydr med lidt salt og peber.
Læg svampene i et fad og hold dem varme under stanniol og et viskestykke.
Varm 1 tsk olie på panden ved god varme. Brun schnitzlerne 1 minut på hver side, skru ned og steg dem færdig 1½ minut på hver side. De skal være rosa indeni. Tag dem af panden og læg dem i fadet til svampene.
Kog panden af med æblejuice eller -most og eddike, pisk så stegeskyen løsnes og lad skyen reducere til halvdelen.
Tag panden af og pisk smør i. Hæld saucen over kødet.
Server som på billedet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 31%
Kulhydrat: 27%
Fedt: 42%
2000 kJ = 478 kcal