Kalveschnitzel med frisk æblesalat

Kalveschnitzel med frisk æblesalat

Af Betina Repstock og Peter Broe | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kalveschnitzel med frisk æblesalat

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Kalveschnitzler (tykstegsfilét, inderlår, filét), 4 stk á 180 g
Parmaskinke, 4 skiver
Olivenolie, 1 spsk
Karry, 3 spsk
Kalvebouillon, 4 dl
Piskefløde, 1 dl
Kinakål, 1 hvd
Salt, peber

Æblesalat:
Citron, saften fra 1 stk
Sukker, 2 spsk
Røde æbler, 4 stk
Rosiner, 4 spsk

Tilbehør

Kartofler, 1 kg

Sådan gør du

1. Parmaskinken fordeles på et stykke bagepapir og bages sprød i ovn ved 180 grader, ca. 8 minutter. Kartoflerne vaskes og koges.

2. Schnitzlerne ristes i olivenolie på varm pande med høj kant i 2-3 minutter på hver side, tages af panden og krydres med salt og peber. Karryen ristes let på samme pande, tilsættes bouillon og piskefløde, koges ca. 5-7 minutter og smages til med salt og peber.

3. Kinakålen deles i kvarte på langs, dampes i karrysaucen ca. 4-5 minutter.

4. Citronsaften og sukker blandes, heri rives æblerne og tilsættes rosiner.

5. Anret schnitzlerne med kinakål, sauce og æblesalat. Parmaskinken kommes på toppen og kartoflerne serveres til.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 40%
Fedt 31%