Tilberedningstid
Ca. 1½ time
Det skal du bruge
4 personer
4 kalveschnitzler af inderlår, a 125 g, 1½ cm tykke
8 skiver blød skæreost, 160 g
Salt og peber
½ dl hvedemel
2 tsk olie
8 træspid
Tørrede tomater:
8 små blommetomater, 240 g eller almindelige tomater
8 gule cherrytomater, 120 g eller almindelige tomater
4 grønne, tigerstribede tomater eller almindelige tomater, 300 g
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk olie
½ tsk tørret timian
2 løg
2 fed hvidløg
1 kvist salvie
1 kvist timian
4 bøftomater, 600 g eller almindelige tomater
2 spsk koncentreret tomatpure
4 dl hyldeblomstsaft (drikkeklar)
¼ -½ tsk tørrede chili alt efter styrke
Tilbehør
200 g groft brød
Sådan gør du
Skyl tomaterne, skær dem midt over og vend dem med sukker, salt, olie og timian. Beklæd et ovnfast fad eller bradepande med bagepapir. Læg tomaterne med skærefladen opad. Tænd ovnen på 125 grader og bag tomaterne 1 time.
Del kalveschnitzlerne i to og bank dem meget flade. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Læg en skive ost på hvert stykke kød.
Rul kødet sammen og sæt et træspid i. Vend kødrullerne i mel.
Varm olie i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider 5-8 minutter i alt.
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl og hak krydderurter.
Skyl bøftomater og skær dem i små tern. Tilsæt løg, hvidløg, tomater, tomatpuré, chili og hyldeblomstsaft.
Skru ned til svag varme og lad retten simre under låg 30-40 minutter.
Lige inden servering vendes de tørrede tomater i gryden. Smag til med salt og peber.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 29%
Kulhydrat: 43%
Fedt: 28%
2570 kJ - 615 kcal