Kalveribben med coleslaw og BBQ-sauce

Kalveribben med coleslaw og BBQ-sauce

Af Marie Melchior | Hele året | Hovedretter | Weekend


Kalveribben med coleslaw og BBQ-sauce

Tilberedningstid

Ca. 2½ time + 1 time til saltning

Det skal du bruge

6 personer

1½ – 2 kg kalveribben (kalvetværreb)
1 spsk salt

BBQ-sauce (giver ca. 4 dl sauce)
2½ dl ketchup
1 dl brun farin
½ dl honning
½ dl worcestersauce
½ spsk sennep
1½ spsk soja
1 fed hvidløg, 5 g
½ spsk røget paprika
1 spsk olie
1 spsk cidereddike eller anden kryddereddike

Coleslaw
250 g spidskål
250 g rødkål
2 gulerødder, 130 g
1 rødløg, 100 g
2 æbler, 220 g
½ bundt purløg

Dressing
3 spsk æbleeddike
2 spsk olivenolie
1 bundt purløg

Sådan gør du

Drys benene med salt og lad dem salte i en time.

Bland alle ingredienser i en gryde. Opvarm til kogepunktet. Sluk for varmen og lad saucen afkøle.

Pensl kalvebenene med BBQ-sauce. Læg benene i en bradepande og dæk til med alu-folie.
Tænd ovnen på 150 grader og steg benene i 1½ time.
Fjern alu-folie og skru varmen op til 180 grader. Steg benene i yderligere 30 minutter og vend dem undervejs til kødet får en fin brun farve.
Skær ribbenene igennem, så der er et ben på hvert stykke.

Bland æbleeddike med olivenolie og hakket purløg og smag til med salt og peber.

Riv spidskål, rødkål og gulerødder så fint som muligt på et rivejern eller mandolin.
Pil rødløg og skær det i tynde fine både på en mandolin. Skær æblerne ligeledes i tynde både.
Skyl og klip purløg.
Hæld dressingen over og vend rundt.
Server BBQ sauce til retten.

Tips

  • BBQ sauce kan opbevares i patentglas og holde sig i et par uger i køleskabet.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30 %
Kulhydrat 22 %
Fedt 48 %
2060 kJ – 490 kcal