Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
Svampe a la creme
50 g smør
4 skalotteløg
1 fed hvidløg
500 g svampe, kejserhatte, champignon
½ l piskefløde
Salt og peber
Mørbradbøffer
800 g kalvemørbrad
2 spsk vindruekerneolie
20 g smør
Kold kartoffelsalat
800 g kartofler
1 bundt grønne asparges
400 g friske ærter, 2 dl bælgede
100 g flødeost naturel
1 bundt purløg
Sådan gør du
Svampe a la creme
- Pil skalotteløg og hvidløg. Halver og skær i tynde skiver
- Varm smør i en gryde ved medium varme og steg løg og hvidløg til de er klare
- Rens svampene og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i gryden til løgene
- Steg ved medium varme til svampene har afgivet deres væske og begyndt at tage farve og se lidt tørre ud
- Tilsæt fløde og reducer til saucen er tyk og dejlig. Husk at røre af og til
Mørbradbøffer
- Puds mørbraden fri for sener, slagteren er ofte villig til at gøre det, hvis man spørger pænt.
- Skær mørbraden i 4 lige store bøffer, krydr med salt og peber og sæt til side
Kold kartoffelsalat
- Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og sæt til afkøling
- Skyl asparges, knæk de nederste ender af og skær dem i tynde skiver
- Bælg ærterne og hak dem meget groft. De skal stadig ligne ærter
- Bland asparges og ærter
- Bland flødeost med salt og peber
- Skyl og hak purløg fint
- Skær de afkølede kartofler i stykker af lillefingerstørrelse
- Bland flødeost, purløg og kartofler.
- Smag til med salt og friskkværnet sort peber
Afslutning og anretning
- Varm svampe a la creme op ved svag varme og smag til med salt og friskkværnet sort peber
- Varm fedtstof på en pande ved høj varme. Brun bøfferne hurtigt på den ene side, vend og brun hurtigt på den anden side
- Skru ned og steg til saften kommer op på overfladen
- Vend og steg på de anden side til saften kommer op på overfladen
- Tag bøfferne af panden
- Læg kartoffelsalat til en side på tallerkenen. Top med asparges/ærter
- Fordel svampe a la creme på de 4 tallerkener og læg bøfferne oven på
- Server og nyd
Energifordeling
-