Det skal du bruge
4 personer
4 medaljoner af kalvetyksteg eller -mørbrad, 1½-2 cm tykke, a 125 gSalt og peber
1 tsk olie
300 g grønkål giver 150 g blade
100 g bladselleri
2 rødløg, 200 g
1 stort æble, 200 g
2 spsk grov sennep
2 sk olie, gerne koldpresset rapsolie
½ tsk sukker
1spsk æbleeddike
4 æggeblommer
4 skiver rugbrød, 200 g
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
Vask grønkål godt i meget vand, skær stok og bladribber fra og kasser dem.Hak bladene fint, det gøres nemmest i en foodprocessor.
Pil løg , hak det ene fint og skær det andet i ringe.
Vask æblet skær det i tern. Skær bladselleri i tynde skiver.
Bland med sennep, olie, sukker, eddike og ½ dl vand.
Bland med grønkål og smag til med salt og peber.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut, vend og brun 1 minut. Skru ned til middel varme og steg færdigt til saften kommer op på overfladen. Vend og steg til saften kommer op på overfladen.
Læg brødskiverne i et fad.
Tag kødet af panden, læg en medaljon på hver brødskive.
Læg et par løgringe og en æggeblomme på hver
Fordel grønkålssalaten omkring.
Tips
- I stedet for rå æggeblomme kan serveres spejlæg.