Kalvelever med spejderhagl og timian – en appetizer

Kalvelever med spejderhagl og timian – en appetizer

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

180 g kalvelever
Salt
1 tsk olie

Sirup:
1 dl kalve-/oksebouillon
1 dl juleøl eller anden mørk øl

Pynt:
12 spejderhagl
Evt. en kvist frisk timian

8 små træspid

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Kog bouillon og øl ind i en gryde ved god varme til du har en dejlig sirup ca. 10 minutter
Rens lever for sene og årer og skær den i små tern på ca. 2 x 2x2 cm. Krydr med salt.
Varm olie på en pande ved god varme og rist leveren herpå nogle få minutter.
Leveren skal blive godt brun, men stadig være rosa indeni.
Sæt leverstykkerne på spiddene og dryp med sirup.
Knus spejderhagl i en frostpose med en kagerulle. Drys på spiddene evt. sammen med timianblade.

Kan serveres kreativt som på billedet, men også på et almindeligt fad.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 28%
Kulhydrat: 42%
Fedt: 30%
1700 kJ - 407 kcal
Gæster