Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g kalvelever
Salt og peber
Ærtepuré
1 bundt persille
1 bundt basilikum
300 g grønne ærter
1 dl fraiche, 9 %
Lidt chili
Sellerisalt
200 g tørsaltet bacon
1 tsk timian
8 nye løg, 500 g
1 tsk olie
1 bundt nye gulerødder, 300 g
1 fed hvidløg
½ spidskål, 300 g
2 spsk HP sauce
Pynt
En mælkebøtteblomst
Sådan gør du
Skyl persille og tag de grove stilke fra. Skyl basilikum.
Blend ærter, fraiche, 1 dusk persille (gem resten til pynt), basilikum og chili i en blender eller foodprocessor.
Varm det lige inden servering ved middel varme i en gryde, smag til med sellerisalt.
Rens løg og fjern evt. de yderste blade. Skær dem i både.
Skær bacon i små tern.
Varm en pande ved god varme og steg bacon sammen med løg og timian 5-6 minutter
Tag løg og bacon af panden.
Rens gulerødder og skær toppen af.
Fjern de yderste blade fra spidskålen og skær den i fire både.
Tilsæt evt. 1 tsk olie på panden og steg gulerødder og spidskål 2-3 minutter. Krydr med hakket hvidløg og lidt salt.
Tag gulerødder og kål af panden.
Rens leveren for sener og blodårer. Skær den i 2 cm tykke strimler.
Steg leveren på panden ved god varme til den har fået farve 5-6 minutter i alt.
Vend bacon-løgblandingen i leveren og smag til med salt, peber og HP sauce.
Pluk lidt af mælkebøtteblomsten til pynt.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 34 %
Kulhydrat 33 %
Fedt 33 %
2310 kJ – 550 kcal