Kalvekotelet med cæsarsalat

Umami, den femte grundsmag, dominerer i denne ret. Både i de lynstegte kalvekoteletter, i salaten med parmesan og i den berømte dressing med ansjoser. Server retten som en hurtig hverdagsret eller til gæster.

Af Louise Dandanell Ørsted | Forår, Sommer, Efterår, Vinter, Hele året | Hovedretter, Frokost | Hverdag, Sund hverdagsmad


Kalvekotelet med cæsarsalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4 kalvekoteletter, 600 g
Salt og peber
2 tsk olie

Salat
2 tynde skiver rugbrød
½ tsk flagesalt eller groft salt
2 romanisalathoveder, 300 g
25 g parmesan

Dressing af
1 ansjos
1 æggeblomme
2 spsk olivenolie
1 spsk sherry eddike
1 tsk Worchestershiresauce

Tilbehør

280 g perlebyg eller -spelt, 4 dl

Sådan gør du

Kog perlebyg efter anvisning på emballagen.

Rist brødet i ovnen eller i brødristeren. Drys salt over og del brødet i brud.
Vask salaten og tør den godt. Del den i mindre stykker.
Skær osten i tynde flager.
Kom alle ingredienserne til dressingen i en lille skål og blend med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Vend salaten i dressingen. Pynt med parmesan og rugbrødsbrud.

Dup kødet med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved god varme.
Brun kødet 1 minut, vend og brun på den anden side.
Skru ned til middel varme og steg til saften kommer op på overfladen.
Vend og steg på den anden side til saften kommer op på overfladen.
Tag kødet af.

Tips

  • Du kan komme strimler af gulerod og blomkål i små buketter i salaten.
  • Vend evt. lidt hakket persille eller andre krydderurter i perlebyggen.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 31 %
2510 kJ – 600 kcal