Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
6-700 g kalvehjerte
Salt og peber
2 tsk olie
Julesalat:
4 julesalat
2 tsk smør
½ mørk hvidtøl
1 tsk frugteddike
Råkostsalat:
3 gulerødder, 200 g
2-3 rødbeder, 250 g
400 g knoldselleri
Dressing:
1 fed hvidløg
1½ spsk dijonsennep
1½ spsk vin- eller frugteddike
½ tsk sukker
1 spsk olie, gerne koldpresset rapsolie
800 g kartofler
1 bundt persille
2 skalotteløg
1½ tsk vin - eller frugteddike
1 tsk olie, gerne koldpresset rapsolie
Sådan gør du
Skyl hjertet grundigt i koldt vand, sørg for at rense alle hjertekamrene.
Halver hjertet og skær det i 3-4 cm tykke strimler. Dup tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Kom kødet i en plastikpose sammen med 1 tsk olie. Masser uden på posen så olien fordeles.
Læg posen i køleskabet.
Halver julesalat på langs. De store i skæres i kvarte.
Varm smør på en pande ved middel varme. Læg julesalat med skærefladen nedad og lad dem brune lidt.
Skru ned og tilsæt øl og eddike samt lidt salt og peber.
Lad det simre ved svag varme 20-25 minutter.
Skræl gulerødder, rødbeder og selleri og riv dem på den grove side af rivejernet.
Hold dem adskilt, rødbede smitter meget af.
Bland meget finthakket eller presset hvidløg med sennep, eddike, sukker, salt og peber.
Tilsæt 2 spsk vand og pisk olien i lidt efter lidt.
Hæld dressingen over de revne grøntsager.
Kog kartoflerne.
Skyl og tør persillen, hak den meget fint.
Pil skalotteløgene og hak dem meget fint.
Rør løg og persille sammen med vineddike og koldpresset olie i en skål og smag til med salt og peber.
Varm 1 tsk olie ved kraftig varme på en grillpande eller en almindelig pande.
Steg/brun kødstrimlerne ½ minut på hver side. Vend dem sådan at de max får 2 minutters varme i alt.
Tag dem af panden, vend dem straks i skalotteløgsvinaigretten.
Server med kartofler og råkostsalat.
Tips
Retten kan også laves med kalvelever, hinderne skal fjernes fra overfladen
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 22%
Kulhydrat: 48%
Fedt: 30%
2390 kJ = 572 kcal