Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
600 g kalveinderlår
Salt og peber
2 tsk paprika
2 tsk spidskommen
½ tsk cayennepeber
2 spsk olivenolie
1 dåse kikærter, 240 g
Urteyoghurt
2 dl græsk yoghurt, 10 %
½ bundt bredbladet persille
½ bundt mynte
1 fed hvidløg
1 båd (400 g) hvid- eller rødkål
1 rødløg
2 tomater
Tilbehør
4 fuldkornspitabrød, 400 g
Sådan gør du
Skær kødet i tynde strimler.
Bland krydderier og olie sammen i en skål og vend kødet heri.
Skyl og hak persille og mynte. Du skal bruge 2 spsk af hver.
Riv hvidløg.
Rør yoghurt sammen med krydderurter og hvidløg.
Smag til med salt og peber.
Skær kålen i meget tynde strimler.
Pil løg og skær det i tynde både.
Skyl tomater og skær dem i tern.
Varm 1 spsk olie på en pande ved god varme.
Læg halvdelen af kødet på panden og lade det brune godt, inden du vender det.
Brun 2-3 minutter på hver side.
Tag kødet af og gentag med den anden halvdel.
Kom alt kødet på panden, hæld væden fra kikærterne, tilsæt dem og varm igennem.
Lun brødene og kom fyldet i.
Tips
- I stedet for at servere kødet i brød kan du servere ris eller stegte kartofler til.
- Du kan også bruge okseinderlår i retten.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 30 %
Kulhydrat 42 %
Fedt 27 %
2635 kJ – 630 kcal