Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
6 personer
1 kg kalve lårtunge eller kalveklump
4 dl hvidvin
2 dl vand
Suppevisk af 2 laurbærblade, 2 dildstilke og 3 kviste timian
8 hele peberkorn
1 tsk hele korianderfrø, kan udelades
2 dl madlavningsfløde, 18 %
1 tsk salt
1 citron
6 gulerødder, 400 g
1 bundt grønne asparges, 150 g
150 g frosne ærter
Pynt
1 bundt dild
Tilbehør
1,2 kg kartofler
Sådan gør du
Skær kødet i stykker på ca. 4X4 cm. Kog kødet i vin og vand. Skum urenheder af med en hulske.
Tilsæt suppevisk, peberkorn og korianderfrø. Kog kødet under låg ved svag varme ½ time.
Tag et stykke kød op og tjek om det er færdigt.
Fjern suppevisken og tag kødet op med en hulske.
Si saucen og hæld den tilbage i gryden.
Tilsæt fløde og kog saucen i 8-10 minutter ved middel varme.
Pres saften af citronen.
Smag til med citronsaft og salt
Kog kartoflerne i letsaltet vand.
Skræl gulerødder og skær dem i små tern. Kog dem i saucen 3-4 minutter.
Skyl asparges og knæk den nederste træde ende af.
Skær dem i stykker på tværs og kog dem i saucen 4-6 minutter.
Tilsæt ærter og kødet og kog det 3-4 minutter.
Skyl og klip dild groft.
Tips
- Retten er ekstra lækker med friske grøntsager.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 33 %
Kulhydrat 37 %
Fedt 20 %
Alkohol 10 %
1845 kJ – 440 kcal