Tilberedningstid
Ca. 6¼ time, heraf 15 minutter arbejdstid
Det skal du bruge
4 personer
1 kalvecuvette, ca. 1 kg
1 spsk salt
Sådan gør du
Kalvecuvette:
- Dup kødet tørt. Rids evt. fedtsiden i tern.
- Fordel saltet på kødet.
- Vakuumer ved maksimalt vakuum.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 57 grader/6:00 timer).
-
Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
a. Lad kødet blive i posen og køl det ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
b. Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand 30 minutter for at lune maden. - Tag kødet ud af posen og dup det helt tørt (kødsaften kan bruges til sovs).
- Varm smør på en pande ved høj varme til det er gyldent.
- Svits kødet på en meget varm pande eller grill 40 sekunder på alle 4 sider og derefter 1 minut ekstra på fedtsiden.
- Skær kødet i tynde skiver, anret på forvarmede tallerkener og server straks.
Tips
- I stedet for smør til bruning kan man bruge klaret smør. Eller endnu bedre Ghee – se opskrift her. Det branker ikke, som smør gør ved høj varme.
Energifordeling
-