Kalvecuvette med tunsovs og grønne bønner

Vitello tonnato er en klassisk italiensk ret. Her serverer vi retten med cuvette af kalv efter inspiration fra den originale opskrift. Anretningen fungerer både som forret og hovedret.

Af Louise Dandanell Ørsted | Forår, Sommer, Efterår, Vinter, Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Kalvecuvette med tunsovs og grønne bønner

Tilberedningstid

Ca. 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 kalvecuvette, 750 g
Salt og peber

Ovnkartofler
1 kg kartofler
2-3 små rødløg, 200 gram
8 fed hvidløg
1 stilk frisk rosmarin
1 spsk olivenolie
Salt og peber

Tunsauce
1 dåse tun i olie
1 ansjos, kan udelades
2 spsk kapers
1 spsk olie
1-2 spsk letmælk
2 spsk mayonnaise
1 tsk citronsaft

Pynt
8 kapersbær, kan udelades
1 kvist rosmarin


Tilbehør

400 g (frosne) grønne bønner
½ rødløg ca. 50 g
1 dåse artiskokhjerter ca. 180 gram
2-3 spsk olie-eddike dressing

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150 grader.

Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Vask kartofler og skær dem i tern.
Pil løg og skær dem i både. Læg kartofler, rødløg, hele hvidløg og rosmarin i fadet.
Hæld olie over og vend det rundt. Krydr med salt og peber. Bag kartoflerne ved siden af kødet 50-60 minutter.

Fjern sølvsenen på undersiden af kødet. Vend kødet om og rids fedtlaget med en skarp kniv.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm en pande ved god varme og brun kødet. Begynd med fedtsiden. Brun kødet 3-4 minutter på hver side.
Læg kødet i et ovnfast fad, sæt et stegetermometer midt i stegen, der hvor den er tykkest.
Steg ca. 40-45 minutter til en centrumtemperatur på 60-62 grader.
Hvis kartoflerne ikke er færdige, så skru op til 220 grader og steg 5-10 minutter.

Hæld det meste af olien fra tunen.
Kom tun, ansjos, kapers, mayonnaise og citronsaft i en blender og blend til bliver cremet. Tilsæt evt. olie og mælk til konsistensen er passende.
Smag til med salt og peber.

Kom bønner i kogende saltet vand og kog i 3 minutter.
Hæld vandet fra, hæld koldt vand over og lad bønnerne dryppe af.

Pil løg og hak det fint. Dræn artiskokhjerter og skær dem i kvarte. Vend bønner, rødløg og artiskok i dressingen. Krydr med salt og peber.

Tips

  • Tilbehør kan også være en grøn salat eller andre grøntsager i sæson.
  • Olie-eddike dressing kan købes færdigt eller laves of 2 spsk olie, 1 spsk eddike, lidt sennep, salt og peber.
  • Bønnerne kan overhældes med kogende vand og stå 5 minutter.
  • Kalveculotte kan også bruges.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 35 %
Kulhydrat 32 %
Fedt 33 % 
2805 kJ – 670 kcal