Kalveculotte med karrygrøntsager

Kalveculotte med karrygrøntsager

Af Peter Broe | Hele året | Hovedretter | Weekend, Gæster


Kalveculotte med karrygrøntsager

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

1 kalveculotte, ca. 800 g

2 små løg
1 æble
2 fed hvidløg
10 g smør
1 spsk karry
1 tsk cayennepeber
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 dåse light kokosmælk
1 lille citron
400 g kartofler
1 courgette
2 gulerødder
1 rød peber
3 spsk. olie
Salt og peber

Tilbehør

Brød

Sådan gør du

Brun culotten med fedtsiden først.

Skræl løg, æble og hvidløg og skær alt i grove tern. Lad løget klare i olie ved svag varme, kom æbler og hvidløg i og lad det simre i 5 minutter.

Smelt smørret og brun karry og cayennepeber let - lad det brune af. Tilsæt de hakkede tomater og kokosmælk og lad det simre 10-15 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Steg kødet i en 200 grader varm ovn i 25-30 minutter til en centrumtemperatur på 55-60 grader.

Skær kartofler uden skræl, courgette, gulerødder og rød peber i grove tern. Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem i 3 minutter. Tilsæt gulerødder og kog videre i 3 minutter. Tilsæt til sidst courgetter og peberfrugt og kog i yderligere 3 min. Hæld vandet fra og læg grøntsagerne i bunden af et ovnfast fad. Bland æbler og karry/kokos og hæld det over. Sæt fadet i den 200 grader varme ovn i ca. 15 minutter.

Server med brød til.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 34%
Fedt 34%
2727 kJ - 650 kcal