Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
6 personer
1 kalveculotte, ca. 1 kg
Salt og peber
Appelsinkartofler
2 appelsiner, gerne økologiske
1 kg kartofler
600 g grønkål
Yoghurt
½ l yoghurt naturel, 3,5 %
1 tsk stødt allehånde
1 fed hvidløg
1 spsk sukker
1 dl sukker
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 bundt citronmelisse
Sådan gør du
Vask appelsinerne, pres saften af og sæt den til side og skær det gule af skallen.
Kog kartoflerne i letsaltet vand sammen med appelsinskallerne. Pil kartoflerne og sæt dem til side.
Skær bladstrengen ud af de krusede blade på grønkålen. Skyl bladene omhyggeligt.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Rids fedtsiden på culotten og krydr med salt og peber. Læg culotten på en kold pande med fedtsiden nedad. Brun den ved god varme på begge sider.
Sæt den i ovnen ved 150 grader. Brug et stegetermometer, stegen skal have en kernetempera-tur på 58 - 60 grader, det tager 35 - 45 minutter.
Rør allehånde, revet hvidløg og sukker i yoghurten. Smag til med salt. Sæt den på køl.
Kom grønkålen i letsaltet, kogende vand og kog i 1 minut. Tag den op og pres alt vandet af den. Hak grønkålen det er nemmest i en foodprocessor og rør den i yoghurten.
Smelt sukker på en pande ved god varme til det bliver til karamel. Det er vigtigt, at den ikke brænder på. Hæld appelsinsaften på.
Vend kartoflerne i karamellen. Lad dem ”brune” i 10 minutter ved middel varme.
Server culotten med kartoflerne pyntet med hakket citronmelisse og grønkålssalaten
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 50%
Fedt 20%
2100 kJ - 502 kcal