Tilberedningstid
Ca. 2½ time
Det skal du bruge
6 personer
800 g kalvebov eller magert spidsbryst
Til kogning:
1 gulerod
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 stilk bladselleri eller en kvist løvstikke, 2-3 persillestilke
1 spsk salt
10 peberkorn
Grøntsager:
ca. 1,5 kg blandede sommergrønsager fx:
400 g kartofler
200 g gulerødder
200 g løg
100 g fennikel
200 g blomkål
200 g asparges
200 g grønne bønner
Dressing:
1 skalotteløg
1 lille fed hvidløg
2 spsk kapers
1 bundt persille
Et par kviste estragon
2 spsk olie
½ dl af suppen
3 spsk vin- eller æblecidereddike
Pynt:
1 bundt purløg
Tilbehør
300 g groft brød
Sådan gør du
Læg kødet i en gryde, hæld vand på til det dækker og bring det i kog.
Skræl eller skrub gulerod, pil løg og hvidløg. Skyl bladselleri og krydderurter.
Skær gulerod, løg og hvidløg i mindre stykker.
Skum det hvide skum af vandet og tilsæt grønsager, krydderurter salt og peber.
Læg låg på, skru ned til svag varme og lad kødet simre i 1¾ -2 timer til det er helt mørt.
Skum jævnligt undervejs. Lad kødet køle af i suppen til det er lunt.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Hak kapers fint.
Skyl og hak persille og estragon.
Bland med olie, suppe og eddike og smag til med salt og peber.
Skræl kartofler og gulerødder. Pil løg. Skyl fennikel, blomkål og asparges. Skyl og nip bønner.
Skær alle grøntsager i mundrette stykker.
Tag kødet op af suppen, si den og bring den i kog.
Tilsæt kartofler og bønner og kog dem 5 minutter.
Tilsæt resten af grøntsagerne og kog dem 1 minut.
Tag grøntsagerne op med en hulske og læg dem i et dybt fad.
Skær kødet i mundrette men stadig lidt grove stykker og bland med grøntsagerne.
Skyl og klip purløg.
Hæld dressingen over kød og grønsager. Vend det hele rundt og pynt med klippet purløg.
Tips
Salaten kan også laves med koldt kød, dvs. kød der evt. er kogt dagen før. Grøntsagerne bør dog først tilberedes samme dag som de skal spises, så smager retten bedst.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 31%
Kulhydrat: 43%
Fedt: 26%
2030 kJ - 486 kcal