Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 portion grundfars
1 stor gulerod, ca.100 g
1 tsk karry
1 spsk olie
Karrysovs:
250 g kartofler
2 gulerødder, 200 g
200 g hvidkål
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 spsk olie
1 spsk karry
1 tsk salt
½ tsk peber
1 dåse kokosmælk, 400 g
1 dåse hakkede tomater, 400 g
1-2 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kikærter, 240 g drænet vægt
Evt. lidt sovsejævner
Pynt:
½ bundt forårsløg
½ bundt mynte
Tilbehør
4 dl ris, 320 g, gerne fuldkorn
Sådan gør du
Skræl gulerod og riv den på den grove side af rivejernet.
Rør revet gulerod og karry i farsen.
Varm olie på en pande ved god varme.
Rul farsen til små boller og steg dem gyldne, 10-12 minutter i alt.
Kog ris efter anvisning på emballagen.
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i 2x2 cm tern.
Skær hvidkål ud i grove stykker.
Pil og hak hvidløg.
Skyl chili, fjern kernerne og hak den.
Varm olie i en gryde ved middel varme. Tilsæt hvidløg, chili og karry og lad det sautere let i et par minutter.
Tilsæt gulerødder og kartofler og vend rundt.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt kokosmælk, tomat og bouillon og lad det hele koge i ca. 15-20 minutter
Hæld vand fra kikærter og tilsæt kikærter og hvidkål til retten. Lad det koge yderlig 3-4 minutter, så hvidkål lige falder lidt sammen, men stadig har god sprødhed.
Kom bollerne i retten og lad dem varme igennem i sovsen et par minutter. Jævn evt. med lidt sovsejævner.
Tag retten af varmen og smag til med salt og peber.
Skyl og snit forårsløg fint.
Skyl og hak mynte.
Drys med mynte og forårsløg ved servering.
Tips
- I stedet for hvidkål kan du bruge andre typer kål fx spidskål eller junglekål.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 20 %
Kulhydrat 47 %
Fedt 33 %
3940 kJ – 940 kcal