Kalve-hakkebøf med urter, spejlæg og grønkålsslaw


Louise Dandanell

Af Louise Dandanell Ørsted

Det skal du bruge

1 person

125 g hakket kalvekød, 8-12 % fedt
3-4 stilke persille
1 tsk kapers
½ citron
Peber
2 tsk olie

Grønkålsslaw
50 g hakket grønkål
2 spsk yoghurtdressing
1 tsk friskrevet peberrod
1 lille æble ca. 50 g
1 gulerod ca. 50 g
2 valnødder
1 spsk tranebær


Tilbehør

1 skive rugbrød ca. 40 g
1 æg til spejlæg
1 tsk olie

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Skyl og hak persille og kapers.
Skyl citronen og riv 1 tsk af skallen.
Bland persille, kapers og citronskal i kødet. Krydr med peber – kapers er salt, så det skal ikke saltes yderligere. Ælt det sammen og form kødet til én stor bøf eller to mindre, 1½ cm tykke.

Varm olie på en pande ved god varme. Brun kødet kort og skru ned til middel varme. Steg kødet 6-7 minutter, vend og steg 6-7 minutter på den anden side.

Skyl grønkål, hak det fint og kom det i en skål. Tilsæt dressing og peberrod og vend rundt.
Vask æble og skær det i kvarte, fjern kernehus og stilk og skær det i både. Skræl gulerod og skær den i lange strimler.
Vend æble og gulerod i grønkålen. Pynt med nødder og tranebær.

Varm olie på en pande ved middel varme. Steg ægget til den ønskede konsistens.

Tips

  • Yoghurtdressing kan købes færdig eller laves af 2 spsk yoghurt smagt til med salt, peber og sennep eller citronsaft.
  • Syltede rødbeder passer også godt til.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27 %
Kulhydrat 24 %
Fedt 49 % 
2840 kJ – 680 kcal
Sund hverdagsmad