Kalv i hvidvin med perleløg og champignon

Kalv i hvidvin med perleløg og champignon

Af Peter Broe | Efterår, Vinter | Frokost, Hovedretter | Weekend, Gæster


Kalv i hvidvin med perleløg og champignon

Tilberedningstid

Ca. 1½ time

Det skal du bruge

4 personer

6-800 g kalveklump eller inderlår
75-100 g bacon eller saltet flæsk
3 spsk cognac
salt og peber
1 flaske hvidvin
1/2 l hønsebouillon
2 fed hvidløg
3 stilke bredbladet persille
250 g champignoner
4 gulerødder
18 friske perleløg, evt. frosne
3 spsk olie
lidt maizena

Tilbehør

Brød

Sådan gør du

Skær kød og bacon i tern og brun begge dele. Flamber blandingen i cognac og krydr med salt og peber. Læg kødet i en gryde, tilsæt vin, bouillon, hakket hvidløg og persille, gem lidt til pynt. Kog ved svag varme i 1 time under låg.

Rens og skær champignoner i skiver, skræl gulerødderne og skær dem i tern, rengør de friske perleløg. Tilsæt grøntsagerne og kog retten videre i 10 minutter.

Si kød og grøntsager fra og læg det i et varmt ovnfast fad. Sæt fadet i en 150 grader varm ovn.

Kog fonden ind i 15 minutter, smag til med salt og peber og jævn med lidt maizena rørt ud i lidt vand.

Hæld fonden over kødet, fjern persillen og pynt med lidt frisk persille.

Server med brød til.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31 %
Kulhydrat 45 %
Fedt 24 %
2497 kJ - 590 kcal