Det skal du bruge
5 personer
Kyllingesuppe:
1 hel kylling, ca. 1300 g
400 g suppegrønt (se tips)
2 løg, ca. 200 g
2 fed hvidløg
½ bundt persille
3 laurbærblade
1 spsk salt og lidt peber
Fyld til suppe:
3 gulerødder, ca. 300 g
200 g bladselleri
½ bundt persille
½ broccoli, ca. 150 g
Kyllingekød fra suppen
Tilbehør
5 skiver groft brød
Ca. 1 times arbejdstid og 1 time til kogning
Sådan gør du
Kyllingesuppe:
- Rens kylling for rester af indmad
- Læg kylling i en gryde og hæld vand på, til den lige er dækket
- Bring vandet i kog
- Skyl, skræl og rens suppegrønt og skær i grove stykker
- Pil løg og skær dem i kvarte
- Pil hvidløg
- Skyl persille
- Når suppen koger, samles skum omkring urenheder i vandoverfladen. Dette skum fjerens med en ske
- Tilsæt alle grøntsager, persille og laurbærblade
- Tilsæt salt og peber
- Skru ned til svag varme, så suppen simrer
- Kog i 1 time
- Tag kyllingen op og lad den køle lidt af
- Si suppen over i en skål og hæld den rene kyllingesuppe tilbage i gryden. Grøntsagerne og krydderurterne skal ikke bruges til suppen
- Pil kød fra benene, og læg det i en skål
Fyld til suppen:
- Skræl gulerødder, skær enderne fra og skær i små tern
- Skyl og hak persille
- Skyl broccoli og skær i små buketter – brug også gerne stokken skåret i små tern
- Hæld grøntsagerne i gryden og kog, til de er møre
- Skru ned til middel varme
- Læg kyllingekød i suppen og lad det koge et par minutter
- Smag suppen til med salt og peber
- Servér med brød og hakket persille
Udlånt af madskoler.dk
Tips
- I sommerperioden kan fx vælges gulerod, bladselleri og porre.
- I vinterperioden kan fx vælges pastinak, persillerod og knoldselleri.
- Suppegrønt fås også på frost, hvis det skal gå ekstra hurtigt.
- Gem evt. lidt af suppevandet og kyllingekødet. Så er der en god base til tarteletter en anden dag.