Kyllingeburger

Kyllingeburger

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

4 personer

Kyllingebøffer
350 g hakket kylling
1 finthakket løg
2 spsk kapers (ca. 30 g)
150 g revet gulerod
4 spsk havregryn
1 æg
1 tsk chiliflager
Salt og peber

4 fuldkornsburgerboller a 60 g/stk
4 spsk tomatketchup
200 g iceberg
1 rødløg
2 tomater
50 g mozzarella
1½ avocado


Ca. 35 minutter


Sådan gør du

  1. Opvarm ovnen til 200 grader.
  2. Bland hakket kylling med alle de øvrige ingredienser til kyllingebøfferne.
  3. Form fire bøffer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag bøfferne i 15 minutter hvorefter de vendes og bages yderligere 5-7 minutter.
  5. Forbered burgerbollerne og fyldet imens bøfferne er i ovnen.
  6. Skyl iceberg og tomater.
  7. Pil rødløget og skær det i skiver sammen med tomater, mozzarella og avokado.
  8. Varm burgerbollerne i 5 minutter i ovnen.
  9. Sammensæt burgerne med en spsk ketchup til hver burger, iceberg, kyllingebøf, skiver af rødløg, tomat, mozzarella og avokado – inden i burgeren eller ved siden.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 42%
Fedt 32%
2067 kJ - 492 kcal
Sund hverdagsmad