Kyllingebryst i parmafrakke

Kyllingebryst i parmafrakke

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 kyllingebrystfileter, ca. 275 g
Salt og peber
4 blade frisk basilikum eller ½ tsk tørret
2 tynde skiver parmaskinke
2-4 tandstikkere eller kødnåle
2 tsk olie

Grov mos af blomkål og ærter
½-1 blomkål, ca. 400 g
150 g ærter
2 tsk smør
Purløg, dild eller estragon

Tilbehør

1 skive rugbrød, ca. 50 g

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og basilikum. Pak en skive skinke om hver filet og fæst skinken med en tandstikker. Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun det 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg det ca. 6 minutter på hver side, til det er gennemstegt. Tag kødet af panden og kasser stegefedtet.
Kog blomkålsbuketterne. Kog ærterne med de sidste 5 minutter. Hæld vandet fra. Mos grøntsagerne groft med en gaffel, smag til med smør, salt, peber og hakket kryddergrønt.

Rist evt. rugbrødet.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 40%
Kulhydrat 31%
Fedt 29%
1665 kJ - 395 kcal

Ca. 250 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad