Kylling med sprøde grøntsager

Kylling med sprøde grøntsager

Af Morten Engstrøm

Det skal du bruge

4-6 personer

Kylling
1 fersk kylling, ca.1400 g
vand
10 peberkorn
Salt
Ris
4 dl basmati ris
8 dl kyllingebouillon
4 tørrede abrikoser
6 dadler
2 spsk pinjekerner

Grøntsager
1 løg
2 fed hvidløg
½ squash
3 gulerødder
1 rød peberfrugt
½ spidskål eller savojkål - eller grønkål
2 spsk olie

Ca. 1 ¼ time


Sådan gør du

Kylling Kom kyllingen i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Tilsæt peberkorn og salt. Læg låg på og kog kyllingen ved svag varme i ca.1 time. Tag kyllingen op. Fjern skind og pil kødet fra benene. Kødstykkerne må gerne være lidt store. Skær brystet på skrå i ca. 5 store stykker.

Ris Kog risene i bouillonen. Tilsæt hakkede abrikoser og dadler uden sten de sidste 5 minutter. Bland pinjekernerne i. Smag til med salt.

Grøntsager Skær løg i tynde både. Hak hvidløg groft. Skær squash igennem på langs og derefter i skiver. Skær gulerødder i skriver på skrå. Skær peberfrugt i store tern og kål i grove strimler. Varm olien på en pande og svits løg, hvidløg og gulerødder ca. 5 minutter. Tilsæt squash, peberfrugt og kål og svits det hele yderligere ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber. Bland kyllingekødet med grøntsagerne og varm retten igennem.

Spegeskinke Læg skinken på bagepapir og steg den sprød i ovnen ved 180 grader.

Pynt: Stegt spegeskinke

Tips

Kyllingen kan koges dagen i forvejen, og suppen kan bruges til at koge risen i. Gem suppen til en anden dag, hvis den ikke bruges til at koge ris.


energifordeling

Sund hverdagsmad