Det skal du bruge
4 personer
1 kylling, 1400 gSalt og peber
2 fed hvidløg
1 gulerod
1 porre
2 dl hvidvin
2 dl bouillon
2 spsk koncentreret tomatpuré
½ citron
1 kvist timian
Evt. lys saucejævner
250 g små champignon
15 g smør
8 skiver sandwichbrød, ca. 400 g
½ bundt persille
Ca. 1¼ time
Sådan gør du
Del kyllingen i kvarte. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm en gryde eller sauterpande op ved god varme. Læg kyllingestykkerne i gryden med skindsiden nedad. Brun stykkerne på alle sider og tag dem op på en tallerken.Svits hakket hvidløg samt gulerod og porre i mindre stykker i gryden. Læg kyllingestykkerne oven på grøntsagerne. Tilsæt vin, bouillon, tomatpuré, 1 tsk fintrevet citronskal og timian. Læg låg på og kog ved svag varme 35-45 minutter til kyllingelårene er møre. Jævn evt. saucen med saucejævner.
Rist champignon i smør på en pande. Læg dem ved retten.
Rist brødet i smørret, der er tilbage på panden.
Hak persillen og drys den på brødet eller over retten ved servering.
Tips
- Skindet på kyllingen kan evt. fjernes før servering.
- Skindet kan også fjernes før stegning – tilsæt lidt olie i stedet til bruning.
- Hele lår eller overlår kan bruges i stedet for en hel kylling. Udskæringer uden skind kan bruges, de brunes evt. i lidt olie.
- Kyllingestykkerne kan flamberes med cognac, inden hvidvin og bouillon hældes ved. Husk at slukke emhætten, mens der flamberes.