Det skal du bruge
4 personer
4 stykker kulmulefilet á 150 g
1 tsk salt
1 spsk olie
Ca. 1 time heraf arbejdstid 25 minutter
Sådan gør du
- Fjern evt. ben.
- Krydr med salt på kødsiden.
- Pak i *varmebestandig husholdningsfilm for at holde på formen.
- Vakuumer ved lavt tryk.
- Frys evt. først de vakuumerede poser i et døgn for at dræbe evt. parasitter.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 45 grader/0:45 minutter). Tilberedning fra frost: Læg 10 minutter til.
- Tag forsigtigt fiskestykkerne ud af posen og fjern filmen.
- Løft forsigtigt fisken med en bred spatel over på en meget varm pande med olie og steg kun på skindsiden i 1 minut.
- Løft forsigtigt over på et opvarmet serveringsfad og server straks.
Opskriften er fra Karsten Tanggaard: ”Sous vide 2.0” og ”Sous vide-håndbogen”. Se flere opskrifter på www.sousvide20.dk.
Tips
- *Tjek pakken på din husholdningsfilm for angivelse af filmens varmebestandighed.
- Kulmule er godt med kartoffelmos og nye løg, eller med spidskål, ærter og bacon.
- Se også sous vide gulerødder og asparges.