Krydrede kødboller med nudler

Krydrede kødboller med nudler

Hanne Holm

Af Hanne Holm

Det skal du bruge

2 personer

300 g hakket svinekød, kalvekød, oksekød eller kylling, ca. 10% fedt
1 stort løg
3-4 fed hvidløg
Et stykke ingefær, 1 spsk
1 stor gulerod, ca. 100 g
2 spsk koriander, purløg eller mynte
¼ -½ tsk sort peber
½ tsk tørret, knust chili
3 spsk fiskesovs eller sojasauce
2 æg
1-2 spsk olie

Tilbehør

150 g æg nudler
1 porre
2 spsk sød chilisovs
1-2 spsk sojasauce

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skræl og hak løg og hvidløg. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og finhak 1 spsk. Skræl og riv guleroden groft. Skyl og hak krydderurterne.
Bland kødet med alle ingredienserne på nær olien, som skal bruges til stegning. Rør i det til du har en sammenhængende fars.

Form små kødboller af farsen med en teske – ca. 26 kødboller i alt. Lad olien blive varm på en stor pande ved god varme. Eller steg kødbollerne i flere portioner på en mindre pande. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødbollerne kommes på panden. Brun kødbollerne 1-2 minutter på hver side, skru ned til middelvarme og steg dem ca. 3 minutter på hver side. De skal være brune og gennemstegte. Skær fx én over og check, om den er gennemstegt. Brug 8 frikadeller pr. person til retten. Resten køles hurtigt ned og stilles i køleskabet.

Rens porren og skær den i skiver.
Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen. Kog porre i skiver med nudlerne de sidste 2-3 minutter. Hæld vandet fra.

Tips

  • Retten kan også spises kold. Lav retten til to dage evt. til madpakken næste dag. Stil straks den portion og de overskydende kødboller, som skal gemmes, i køleskabet. 
  • De overskydende kødboller kan fryses i frostemballage eller gemmes i køleskabet et par dage til senere brug. 
  • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
  • Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person med 8 kødboller pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 47%
Fedt 30%
2450 kJ - 585 kcal
Sund hverdagsmad