Det skal du bruge
2 personer
300 g hakket svinekød, kalvekød, oksekød eller kylling, ca. 10% fedt1 stort løg
3-4 fed hvidløg
Et stykke ingefær, 1 spsk
1 stor gulerod, ca. 100 g
2 spsk koriander, purløg eller mynte
¼ -½ tsk sort peber
½ tsk tørret, knust chili
3 spsk fiskesovs eller sojasauce
2 æg
1-2 spsk olie
Tilbehør
150 g æg nudler1 porre
2 spsk sød chilisovs
1-2 spsk sojasauce
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Skræl og hak løg og hvidløg. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og finhak 1 spsk. Skræl og riv guleroden groft. Skyl og hak krydderurterne.Bland kødet med alle ingredienserne på nær olien, som skal bruges til stegning. Rør i det til du har en sammenhængende fars.
Form små kødboller af farsen med en teske – ca. 26 kødboller i alt. Lad olien blive varm på en stor pande ved god varme. Eller steg kødbollerne i flere portioner på en mindre pande. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødbollerne kommes på panden. Brun kødbollerne 1-2 minutter på hver side, skru ned til middelvarme og steg dem ca. 3 minutter på hver side. De skal være brune og gennemstegte. Skær fx én over og check, om den er gennemstegt. Brug 8 frikadeller pr. person til retten. Resten køles hurtigt ned og stilles i køleskabet.
Rens porren og skær den i skiver.
Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen. Kog porre i skiver med nudlerne de sidste 2-3 minutter. Hæld vandet fra.
Tips
- Retten kan også spises kold. Lav retten til to dage evt. til madpakken næste dag. Stil straks den portion og de overskydende kødboller, som skal gemmes, i køleskabet.
- De overskydende kødboller kan fryses i frostemballage eller gemmes i køleskabet et par dage til senere brug.
- Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
- Har du en rest råt kød til overs, kan du fryse den ned i en fryseegnet plastpose. Kødet kan holde sig ca. ½ år ved minus 18 grader.