Det skal du bruge
4 personer
¾ kg hamburgerryg uden ben
Kartofler
800 g
kartofler
Grøntsager
1 blomkål, ca.
400 g
3-4 gulerødder, ca. 250 g
250 g
bønner
Rørt smør
50-75 g blødt smør
1 spsk suppe
fra hamburgerryggen
Tilbehør
800 g kartofler50 g sennep
Ca. 1¼ time
Sådan gør du
Sådan gør du:
Hamburgerryg
- Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
- Bring vandet i kog igen og skum skummet væk.
- Kog hamburgerryggen ved lav varme under låg i ca. 45 minutter. Hvis du har et stegetermometer skal centrumtemperaturen være 60 grader.
- Tag gryden væk fra pladen og lad hamburgerryggen stå i kogevandet i ca. 20 minutter.
- Tag hamburgerryggen op og fjern hinde eller net. Skær hamburgerryggen i tynde skiver.
Kartofler
- Skræl kartoflerne.
- Kom dem i en gryde. Dæk dem med vand og tilsæt 1 tsk salt.
- Koges i ca. 20 minutter, til de er møre.
- Hæld vandet fra.
Grøntsager
- Skyl blomkålen og skær blade og stok væk.
- Pluk blomkålen i små buketter.
- Kog blomkålen i 2 minutter.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i stave.
- Kog gulerødderne møre i letsaltet vand, ca. 3-5 minutter.
- Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 4-5 minutter.
Smør
- Rør smøret med ½-1 spsk kogende vand eller suppe fra hamburgerryggen, til det har en konsistens som tyk creme.
Servering
- De tynde skiver hamburgerryg serveres med kartofler,
grøntsager og det rørte smør.
Tips
- Sennep kan serveres til.