Kødboller i rød karry og kokosmælk

Kødboller i rød karry og kokosmælk

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

Fars til kødboller
500 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
½ -1 dl hvedemel
1-1½ dl mælk fx letmælk
1 spsk olie eller 15 g smør


Rød karrysauce
1 tsk rød karrypasta eller alm. karry
ca. 2 dl kokosmælk, light
1 rødløg eller 2 forårsløg
3-4 gulerødder
1 tsk tomatpuré
150 g cherrytomater
½-1 tsk sukker
salt og peber
evt. frisk basilikum


Tilbehør

150 g ris

Ca. 30 minutter når kødbollerne er kogte - ellers ca. 45 minutter


Sådan gør du

Kog 3 dl vand med ½ tsk salt i en gryde. Form farsen til kødboller med en barneske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter. Tag bollerne op i en skål. Si evt. kogevandet og hæld det over.

Kog risene.

Svits karrypastaen i en gryde med et par skefulde kokosmælk. Tilsæt rødløg i tynde både og gulerødder i strimler, tomatpuré og kokosmælk. Kog ved svag varme 8-10 minutter og tilsæt cherrytomater skåret i halve. Tilsæt 1-3 dl af kogevandet fra kød-bollerne, hvis du vil have mere sauce. Smag til med sukker, salt og peber. Læg kødbollerne i saucen, og lad dem blive varme. Pynt evt. med basilikumblade.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Tag grøntsager op uden sauce og mos dem sammen med ris i en hurtighakker, og tilsæt 1 tsk olie. Skær en kødbolle ud i små stykker.

Til barnet over 12 måneder
Skær grøntsager og kødbolle ud i små stykker og anret dem hver for sig med ris. Fjern tomatskind.

Tips

  • Frys resten af kokosmælken til senere brug

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person i hele retten
Protein 20%
Kulhydrat 50%
Fedt 30%
6210 kJ - 1480 kcal

 

Sund hverdagsmad