Det skal du bruge
2 voksne og 1 barn
Fars til kødboller
500 g hakket svinekød, ca. 10%
fedt
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg
½ -1 dl
hvedemel
1-1½ dl mælk fx letmælk
1 spsk olie eller 15 g smør
Rød karrysauce
1 tsk rød karrypasta eller alm.
karry
ca. 2 dl kokosmælk, light
1 rødløg eller 2 forårsløg
3-4
gulerødder
1 tsk tomatpuré
150 g cherrytomater
½-1 tsk sukker
salt
og peber
evt. frisk basilikum
Tilbehør
150 g risCa. 30 minutter når kødbollerne er kogte - ellers ca. 45 minutter
Sådan gør du
Kog 3 dl vand med ½ tsk salt i en gryde. Form farsen til kødboller med
en barneske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter. Tag bollerne op
i en skål. Si evt. kogevandet og hæld det over.
Kog risene.
Svits
karrypastaen i en gryde med et par skefulde kokosmælk. Tilsæt rødløg i tynde
både og gulerødder i strimler, tomatpuré og kokosmælk. Kog ved svag varme 8-10
minutter og tilsæt cherrytomater skåret i halve. Tilsæt 1-3 dl af kogevandet fra
kød-bollerne, hvis du vil have mere sauce. Smag til med sukker, salt og peber.
Læg kødbollerne i saucen, og lad dem blive varme. Pynt evt. med
basilikumblade.
Til spædbarnet 7-9 måneder
Tag
grøntsager op uden sauce og mos dem sammen med ris i en hurtighakker, og tilsæt
1 tsk olie. Skær en kødbolle ud i små stykker.
Til barnet over
12 måneder
Skær grøntsager og kødbolle ud i små stykker og anret dem
hver for sig med ris. Fjern tomatskind.
Tips
- Frys resten af kokosmælken til senere brug