Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket svinekød
½ rød peberfrugt
½ frisk chili
2 tsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 tsk vineddike
1 tsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
¼ tsk salt
¼ tsk peber - helst sichuan peber 
½ spsk olie
evt. 4 træspid

Sauce
2 gulerødder
1½ dl bouillon
1 spsk sojasauce
1 tsk sukker, gerne rørsukker
1 tsk majsstivelse
2-3 forårsløg 

Pynt
evt. 1 frisk rød chili

Tilbehør

125 g glasnudler

 


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Hak peberfrugten meget fint - som hakket persille.

Rør kødet sammen med peberfrugt, finthakket chili og ingefær samt knust hvidløg. Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber. Form farsen til 8 små aflange eller runde frikadeller. Varm olien på en pande ved god varme. Læg frikadellerne på panden. Brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side. Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering.

Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i tynde skrå skiver og kog dem næsten møre i bouillonen. Tilsæt sojasauce og sukker. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand. Hæld jævningen i saucen og lad den koge godt igennem. Tilsæt groftsnittede forårsløg og smag saucen til med salt og peber.

Kog nudlerne efter anvisning på pakken.

Skær evt. en chili i tynde ringe og brug dem til pynt eller server dem til i en skål.

Tips

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød
Protein 24%
Kulhydrat 61%
Fedt 15%
1877 kJ - 450 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 20%
Kulhydrat 57%
Fedt 23%
2035 kJ - 485 kcal

Sund hverdagsmad