Det skal du bruge
2 personer
1 andebryst, ca. 265 g, hvor skindet skæres af ca. 200 g kød20 g ingefær
1 spsk olie
100 g østershatte
100 g minimajs
150 g tynde, grønne asparges
150 g sukkerærter
100 g bønnespirer
4 spsk østerssauce
2 spsk soja sauce
Lidt sukker
Hvid peber
Tilbehør
1½ dl ris - gerne jasminris
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Kog risene.Skær skindet af andebrystet. Brug fingrene til at løsne skind fra bryst og skær med en lille skarp kniv. Skær kødet igennem på tværs og derefter i tynde strimler på langs. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Skræl ingefær evt. med en teske og skær det i små strimler.
Riv østershatte i mundrette stykker.
Skær minimajs igennem på langs.
Bræk enden af asparges og skær dem i ca. 4 cm lange stykker.
Lad ½ spsk olie blive godt varm i en dyb pande eller sauterpande ved kraftig varme. Læg kødet på panden i ét lag. Lad kødet blive brunt, inden det vendes. Steg kødet i alt 1- 1½ minut. Tag kødet op på en tallerken.
Lad ½ spsk olie blive godt varm på panden ved kraftig varme. Kom ingefær og grøntsagerne – på nær bønnespirer på panden. Steg 3 minutter, mens det hele tiden vendes på panden. Tilsæt bønnespirer, kødet og østers- og soja sauce. Varm det hele hurtigt igennem. Smag retten til med lidt sukker og hvid peber. Server straks.
Tips
- Vælg grøntsager efter sæson og smag.
- Retten kan bruges som slankeret, hvis ris udelades. Den indeholder da ca. 1500 kJ – 360 kcal pr. person.