Det skal du bruge
2 personer
Kikærtekoteletter2 nakkekoteletter, ca. 2 cm tykke, ca. 150 g pr. stk.
½ dåse kikærter, 120 g drænet vægt
½ dl yoghurt naturel 0,5%
1 tsk tørrede urter, fx herbes de provence
½ tsk salt
2 tsk olie
Melonsalat
200 g grønne asparges
1 bakke feldsalat, ca. 100 g
½ netmelon, ca. 500 g
20 g fast ost – evt. Vesterhavsost
1 rød chili
Tilbehør
130 g groft brødCa. 40 minutter
Sådan gør du
Dræn kikærter og kom i en frostpose. Tilsæt yoghurt og krydderier. Knus kikærterne med hånden eller en kagerulle og masser det godt rundt, så alt er blandet. Kom koteletterne i posen og massér dem godt ind i kikærtemassen.Skyl asparges og feldsalat. Knæk den grove ende af asparges og kassér. Skær i skiver. Halvér melon og skrab kerner ud. Skær skrællen af og skær kødet i tern. Skær ost i tern. Skyl og hak chili. Vend alle ingredienser til melonsalaten sammen.
Varm olie på en pande ved god varme – det skal være så varmt at det ’siger lyde’, når kødet kommer på panden. Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til svag varme og steg dem færdige, ca. 16 minutter i alt. Pas på med at flytte koteletterne for meget.
Tips
- Hvis nakkekoteletterne er 1 cm tykke, skal de kun have 5-6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt.
- Du kan fx bruge resten af kikærterne til en salat med urter eller humus.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.