Det skal du bruge
4 personer
Kartofler800 g små kartofler
200 g spinat
100 g gedeost
100 g smør
Salt og friskkværnet peber
Kødet
4 koteletter af gris, 500 g
10 g smør
Marinade
100 g honning
½ dl æbleeddike
½ dl jomfruolivenolie
½ dl trøffelolie
Salt
Peber
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
- Kog kartofler i letsaltet vand, til de er møre, hvorefter de stampes groft.
- Tilsæt grofthakket spinat, gedeost, smør, salt og peber, og lad det smelte sammen. Gem lidt spinat til pynt.
- Varm smørret på en pande ved høj varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun koteletterne 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg yderligere 2 minutter på hver side.
- Honning, æbleeddike, olivenolie og trøffelolie piskes sammen, og hældes ud over koteletterne mens de trækker færdigt på den varme pande i 2 minutter.
- Drys hakket spinat på toppen.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Tips
- Servér evt. med en fennikelsalat til. Snit 1 stor fennikel i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og læg det i iskoldt vand i 5 minutter for at trække sprødhed. Dryp af i et dørslag og hæld i en serveringsskål. Pres en citron og bland saften med 4 tsk sukker til sukkeret er opløst, og hæld over fennikel.