Kartofler i spinat og gedeost med glaseret kotelet og fennikelsalat

Lækker ret med glaseret kotelet som tilsættes honning-trøffel-marinade og serveres sammen med grov kartoffelmos med smeltet gedeost. Suppler evt. med en sprød fennikelsalat som ekstra tilbehør.

Kartofler i spinat og gedeost med glaseret kotelet og fennikelsalat

Af William Milsted

Det skal du bruge

4 personer

Kartofler
800 g små kartofler
200 g spinat
100 g gedeost
100 g smør
Salt og friskkværnet peber

Kødet
4 koteletter af gris, 500 g
10 g smør

Marinade
100 g honning
½ dl æbleeddike
½ dl jomfruolivenolie
½ dl trøffelolie
Salt
Peber

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Kog kartofler i letsaltet vand, til de er møre, hvorefter de stampes groft.
  2. Tilsæt grofthakket spinat, gedeost, smør, salt og peber, og lad det smelte sammen. Gem lidt spinat til pynt.
  3. Varm smørret på en pande ved høj varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun koteletterne 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg yderligere 2 minutter på hver side.
  4. Honning, æbleeddike, olivenolie og trøffelolie piskes sammen, og hældes ud over koteletterne mens de trækker færdigt på den varme pande i 2 minutter.
  5. Drys hakket spinat på toppen.

 

Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.

Tips

  • Servér evt. med en fennikelsalat til. Snit 1 stor fennikel i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og læg det i iskoldt vand i 5 minutter for at trække sprødhed. Dryp af i et dørslag og hæld i en serveringsskål. Pres en citron og bland saften med 4 tsk sukker til sukkeret er opløst, og hæld over fennikel.

 


energifordeling

Energiprocentfordeling og -indhold pr. portion
Protein 18%
Kulhydrat 26%
Fedt 56%
3755 kJ – 898 kcal
Sund hverdagsmad