Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Kartofler
800 g små kartofler
200 g spinat
100 g gedeost
100 g smør
Salt og friskkværnet peber
Kødet
4 koteletter af gris, 500 g
10 g smør
Marinade
100 g honning
½ dl æbleeddike
½ dl jomfruolivenolie
½ dl trøffelolie
Salt
Peber
Sådan gør du
- Kog kartofler i letsaltet vand, til de er møre, hvorefter de stampes groft.
- Tilsæt grofthakket spinat, gedeost, smør, salt og peber, og lad det smelte sammen. Gem lidt spinat til pynt.
- Varm smørret på en pande ved høj varme. Smørret skal bruse af og være gyldent. Brun koteletterne 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg yderligere 2 minutter på hver side.
- Honning, æbleeddike, olivenolie og trøffelolie piskes sammen, og hældes ud over koteletterne mens de trækker færdigt på den varme pande i 2 minutter.
- Drys hakket spinat på toppen.
Tips
- Servér evt. med en fennikelsalat til. Snit 1 stor fennikel i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og læg det i iskoldt vand i 5 minutter for at trække sprødhed. Dryp af i et dørslag og hæld i en serveringsskål. Pres en citron og bland saften med 4 tsk sukker til sukkeret er opløst, og hæld over fennikel.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det minutkotelet fra gris. Tidligere hed udskæringen svinekotelet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 590 g af retten):
Energi: 3677 kJ (876 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 62 g
kostfibre: 6 g
fedt: 52 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 624 kJ (150 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 9 g