Det skal du bruge
4 personer
7-800 g kalvetykkam eller –bov
Salt og peber
2 tsk smør
3 løg, 200 g
2 pastinakker, 200 g
2 persillerødder, 200 g
3-4 gulerødder, 300 g
½ pk bacon, 65 g
2 dl hvidvin
2 dl vand eller æblemost
1 laurbærblad
1 stilk timian
1 dåse hvide bønner, 240 g drænet vægt
Salt, peber
Kålsalat
200 g spidskål
200 g broccoli
1 æble
2 spsk eddike
½ dl æblemost
1 tsk salt
1 tsk sukker
Groft peber
Pynt
Evt. friske laurbærblade
Ca. 1½ time
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
- Pil løg og skær dem i både.
- Skræl pastinakker, persillerødder og gulerødder og skær dem i mindre stykker.
- Skær bacon i tern.
- Varm smør i en rummelig gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider og tag det op.
- Tilsæt grøntsager og bacon og vend det rundt i fem minutter.
- Læg kødet tilbage i gryden.
- Hæld hvidvin eller æblemost, vand og krydderurter i gryden. Kog op og skru ned til svag varme. Læg låg på og lad retten simre i cirka 1 time.
- Tag kødet op og pak det i stanniol.
- Hæld bønnerne i og varm igennem. Smag til med salt og peber.
- Jævn med lidt sovsejævner, hvis saucen er for tynd.
- Fjern de yderste blade fra spidskålen. Skyl broccoli.
- Skær de to slags kål i tynde strimler.
- Skyl æblet, fjern kernhus og skær det i tynde både.
- Rør eddike, æblemost og sukker sammen og smag til med salt og peber.
- Vend kål og æble i dressingen.
Tips
- Selleri kan også bruges i saucen.
- Tilsæt evt. en dåse artiskokhjerter sammen med de hvide bønner.
- I stedet for bønner kan man servere kogte kartofler eller kartoffelmos til.
- En tomatsalat med rødløg og basilikum passer også godt til.