Kalveleverpostej

Kalveleverpostej

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

Ca. 20 personer

1 løg
5 ansjoser
1 hvidløg
5 kviste timian el. rosmarin
2 æg
¼ revet muskatnød
1 spsk allehånde
1 spsk fennikelfrø (kan udelades)

700 g hakket kalvelever
300 g hakket spæk

200 g persillerod
150 g æbler

50 g smør
50 g mel
4 dl mælk
2 tsk salt
½ tsk peber

Ca. 1 time og 45 minutter


Sådan gør du

Frokostret
Du kan lave to store postejer (to 1½ l forme) af denne opskrift eller med fordel komme dem i mindre forme og fryse dem ned. Så kan du tage en form ud og bage den, når du har lyst til nybagt leverpostej.
Blandingen af persillerod og æbler gør postejen mildere, lettere i teksturen og lidt mere delikat i smagen.

Blend løg, ansjoser, hvidløg, timian/rosmarin, æg og krydderier.

Bland med lever og spæk.

Smelt smør i en gryde ved middel varme, rør mel i og bag igennem, indtil det begynder at slippe grydens sider.

Rør mælk i lidt ad gangen og bag igennem under konstant omrøring, så det ikke brænder på.

Afkøl opbagningen let og vend den i levermassen.

Skræl persillerødder og æbler og skær dem i grove stykker. Kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, og blend persillerødder og æble til en glat puré. Afkøl puréen let og rør den i levermassen sammen med salt og peber.

Det er ikke det rareste at smage på en leverpostejfars, men man kan evt. bage en lille prøve i ovnen for at være sikker på, at der er den rigtige krydderibalance.

Smør formene og hæld levermassen i. Tænd ovnen på 180 grader og bag postejerne 1¼ time.

Små forme skal bage ca. 45 minutter.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 28%
Kulhydrat: 18%
Fedt: 54%
Sund hverdagsmad