Det skal du bruge
4 personer
Dressing:1 spsk. sherryeddike
¾ spsk. ahornsirup
2 spsk. olie
Salt og peber
Salat:
300 g æbler (fx Gråsten, Cox Orange, Belle de Boskoop eller Ingrid Marie)
eller
300 g pærer (fx Clara Friis, Conference eller Lucas)
eller en blanding af æbler og pærer
150 g modne blommer (fx Kirkes, Ive eller Sveskeblommer)
100 g små krydrede blandede salatblade (rød sennep, mizuna, spinat, feldsalat, rucola)
½ bundt bredbladet persille
1 lille rødløg
⅓ rød chili
Krebinetter:
4 tynde skiver bacon (ca. ½ pakke sliced bacon)
400 g hakket kalvekød, 4-6 % fedt
1 æg
1 dl mel
1-2 dl rasp
1½-2 spsk olie
1½-2 spsk smør
Tilbehør
800 g kartofler kogte eller ovnbagte(kartoffelbåde med skræl vendt i ½ spsk olie og bagt 18-20 min. ved 200 grader).
Tynde både af hokaidogræskar kan bages på samme måde.
Ca. 1 time
Sådan gør du
- Pisk eddike, sirup, olie, salt og peber sammen til en dressing.
- Skær blommer og æbler i tynde både og vend dem i dressingen. Lad dem trække mens resten laves.
- Skyl og tør salat og persille. Nip bladene af persillen. Skær løget i meget tynde både og chilien i fine strimler. Bland med frugten lige før servering.
- Kog kartoflerne.
- Hak bacon fint og bland med kalvekødet, rør grundigt.
- Form fire flade runde bøffer. Pres kødet sammen og hak krebinetterne ternede i overfladen på begge sider med en kniv.
- Pisk ægget sammen med en smule salt i en dyb tallerken. Kom mel og rasp i hver sin dybe tallerken og krydr med salt og peber.
- Vend krebinetterne i mel og bank det overskydende af. Vend dem i æg og derefter i rasp, så i æg og til sidst i rasp.
- Varm fedtstoffet på en pande ved god varme. Læg krebinetterne på, når fedtstoffet er bruset af, og panden er varm nok. Brun krebinetterne 1 minut på hver side ved god varme.
- Skru ned til middel varme og steg færdigt 4-5 minutter på hver side.
Tips
- Krebinetterne kan også laves af en blanding af kalve- og svinekød.