Det skal du bruge
4 personer
1 kalvecuvette, 750 g
Salt og peber
Ovnkartofler
1 kg kartofler
2-3 små rødløg, 200 gram
8 fed hvidløg
1 stilk frisk rosmarin
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Tunsauce
1 dåse tun i olie
1 ansjos, kan udelades
2 spsk kapers
1 spsk olie
1-2 spsk letmælk
2 spsk mayonnaise
1 tsk citronsaft
Pynt
8 kapersbær, kan udelades
1 kvist rosmarin
Tilbehør
400 g (frosne) grønne bønner½ rødløg ca. 50 g
1 dåse artiskokhjerter ca. 180 gram
2-3 spsk olie-eddike dressing
Ca. 1 time 15 minutter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150 grader.
Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Vask kartofler og skær dem i tern.
Pil løg og skær dem i både. Læg kartofler, rødløg, hele hvidløg og rosmarin i fadet.
Hæld olie over og vend det rundt. Krydr med salt og peber. Bag kartoflerne ved siden af kødet 50-60 minutter.
Fjern sølvsenen på undersiden af kødet. Vend kødet om og rids fedtlaget med en skarp kniv.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm en pande ved god varme og brun kødet. Begynd med fedtsiden. Brun kødet 3-4 minutter på hver side.
Læg kødet i et ovnfast fad, sæt et stegetermometer midt i stegen, der hvor den er tykkest.
Steg ca. 40-45 minutter til en centrumtemperatur på 60-62 grader.
Hvis kartoflerne ikke er færdige, så skru op til 220 grader og steg 5-10 minutter.
Hæld det meste af olien fra tunen.
Kom tun, ansjos, kapers, mayonnaise og citronsaft i en blender og blend til bliver cremet. Tilsæt evt. olie og mælk til konsistensen er passende.
Smag til med salt og peber.
Kom bønner i kogende saltet vand og kog i 3 minutter.
Hæld vandet fra, hæld koldt vand over og lad bønnerne dryppe af.
Pil løg og hak det fint. Dræn artiskokhjerter og skær dem i kvarte. Vend bønner, rødløg og artiskok i dressingen. Krydr med salt og peber.
Tips
- Tilbehør kan også være en grøn salat eller andre grøntsager i sæson.
- Olie-eddike dressing kan købes færdigt eller laves of 2 spsk olie, 1 spsk eddike, lidt sennep, salt og peber.
- Bønnerne kan overhældes med kogende vand og stå 5 minutter.
- Kalveculotte kan også bruges.