Det skal du bruge
4 personer
Nakke af gris:
800 g nakke af gris
2 tsk salt
5 dl mørk øl
1 dl æblemost
1 dl æbleeddike
1 spsk sorte peberkorn
5 laurbærblade
3 kviste timian
3 kviste rosmarin
3 kviste oregano
Mos:
1/3 kålrabi, 250 g
250 g kartofler
100 g blødt smør
30 g grov sennep
50 g rygeost
1 bundt purløg
Salt og friskkværnet peber
Salat:
½ spidskål, 500 g
1 julesalat, 110 g
1 bundt dild
½ dl olivenolie
1 spsk æbleeddike
1 spsk sukker
½ tsk salt
Ca. 2 timer
Sådan gør du
- Drys kød med salt og læg i et ildfast fad.
- Fyld fadet med øl, æblemost, æbleeddike, peberkorn, laurbærblade og hele kviste timian, rosmarin og oregano.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 1½ time.
- Skræl kålrabi og kartofler. Skær dem i store tern, kog til de er møre i vand. Hæld vandet fra, og lad det dampe lidt af. Mos dem sammen.
- Pisk smør, rygeost, grov sennep, fintsnittet purløg, salt og peber sammen, og bland massen med kartoffel/kålrabi-mosen.
- Snit spidskål, julesalat og dild groft og vend med olivenolie, æbleeddike, salt og sukker.
- Skær kødet i skiver og spis sammen med mos og salat.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.