Kålrabimos med bitter salat og nakke af gris

Smagfuld ovnret med saftig nakke af gris krydret med skønne krydderier. Kødet simrer i mørk øl og æblemost i 1½ time, hvor det passer sig selv. Serveres med mos og salat til.

Kålrabimos med bitter salat og nakke af gris

Mikkel Karstad

Af Mikkel Karstad

Det skal du bruge

4 personer

Nakke af gris:

800 g nakke af gris
2 tsk salt
5 dl mørk øl
1 dl æblemost
1 dl æbleeddike
1 spsk sorte peberkorn
5 laurbærblade
3 kviste timian
3 kviste rosmarin
3 kviste oregano

Mos:

1/3 kålrabi, 250 g
250 g kartofler
100 g blødt smør
30 g grov sennep
50 g rygeost
1 bundt purløg
Salt og friskkværnet peber

Salat:

½ spidskål, 500 g
1 julesalat, 110 g
1 bundt dild
½ dl olivenolie
1 spsk æbleeddike
1 spsk sukker
½ tsk salt


Ca. 2 timer


Sådan gør du

  1. Drys kød med salt og læg i et ildfast fad.
  2. Fyld fadet med øl, æblemost, æbleeddike, peberkorn, laurbærblade og hele kviste timian, rosmarin og oregano.
  3. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 1½ time.
  4. Skræl kålrabi og kartofler. Skær dem i store tern, kog til de er møre i vand. Hæld vandet fra, og lad det dampe lidt af. Mos dem sammen.
  5. Pisk smør, rygeost, grov sennep, fintsnittet purløg, salt og peber sammen, og bland massen med kartoffel/kålrabi-mosen.
  6. Snit spidskål, julesalat og dild groft og vend med olivenolie, æbleeddike, salt og sukker.
  7. Skær kødet i skiver og spis sammen med mos og salat.

 

Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 17%
Kulhydrat 21%
Fedt 60%
2981 kJ – 712 kcal
Gæster