Det skal du bruge
4 personer
300 g hakket gris og kalv, 7-10 % fedt
Salt og peber
1 løg
1 æg
¾ dl letmælk
3 spsk hvedemel
¾ spsk sennep
80 g kartofler
½ bundt koriander (kan erstattes med timian)
½ bundt bredbladet persille
½ chili
1 spsk smør
1 spsk olie
350 g palmekål
300 g hakket tomat på dåse
400 g kålrabi
20 g smør
1½ tsk salt
40 g Vesterhavsost eller lignende
Ca. 1 time
Sådan gør du
Kom det hakkede kød i en skål og rør det sammen med salt og peber.Snit løgene fint og rør i farsen.
Tilsæt æg, mælk, mel og sennep, og rør farsen sammen.
Riv kartoflerne fint på et rivejern og vrid væden fra.
Hak chili og de friske urter og rør i farsen sammen med den revne kartoffel.
Steg eventuelt en lille prøve af fars med det samme og smag, om der mangler salt eller peber.
Varm smør og olie på en pande og steg kødbollerne i cirka 2-3 minutter på hver side. Det skal sige lyde, når du ligger kødbollerne på panden. Vær tålmodig med at vende dem, så de får en flot gylden stegeskorpe.
Snit palmekål i grove, lange strimler.
Kom dem på panden ved kødet og lad det brune.
Tilsæt de hakkede tomater og lad det simre i 2 minutter.
Skræl kålrabi og brug et mandolinjern, en tyndskræller eller lignende til at lave lange bånd, der mindre om tagliatellepasta.
Kog 2 liter vand og pisk smør og salt i.
Tilsæt kålrabibåndene og lad det koge i 2 minutter.
Sigt væden fra og server med kødboller, tomatsovs og flager af Vesterhavsost.