Julerimmet inderlår med sprøde jordskokker

Julerimmet inderlår med sprøde jordskokker

Af Thomas Castberg | Vinter | Frokost, Hovedretter | Gæster, Jul, Weekend, Slankeretter


Julerimmet inderlår med sprøde jordskokker

Tilberedningstid

Ca. 1 time (uden trækketid)

Det skal du bruge

8 personer

3 schnitzler af ungkvæginderlår eller -tykstegsfilet, ca. 500 g
2 tsk stødt allehånde
2 tsk stødte nelliker
3 spsk salt
2 tsk groft, sort peber
3 spsk sukker
1 dl snaps uden kommensmag fx Brøndum

Jordskokkesalat

300 g jordskokker
3 cm peberrod
2 faste pærer
1 citron, saft og skal
50 g korender eller rosiner
1 tsk salt
½ spsk sukker
1 spsk olie, gerne koldpresset rapsolie

Tilbehør

400 g groft rugbrød

Sådan gør du

Bland krydderier, salt, peber og sukker og vend det rundt. Vend schnitzlerne i halvdelen af krydderiblandingen og kom snaps på. Lad kødet trække i frostpose på køl i 2 timer.
Hæld væden fra kødet, vend resten af krydderiblandingen i og lad det trække yderligere 2 timer.

Skyl og rens jordskokkerne grundigt for jord med en stiv børste.
Man kan alternativt skrælle dem, men så bliver det ikke helt så flot.

Skær jordskokker og pærer ud i tynde skiver.
Bland med reven peberrod og citronskal, citronsaft, korender, salt og sukker.
Vend det godt rundt. Man kan variere mængden af peberrod i forhold til, hvor skarp man vil have den. Vend olie i salaten.

Skær kødet i mm-tynde skiver, på samme måde som gravad laks.

Tips

  • Kød kan rimmes uden snaps og med andre krydderier.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 55%
Fedt 18%
1295 kJ - 310 kcal