Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
8 personer
Saltimbocca
2 schnitzler af tykstegsfilet af okse eller kalv, ca. 400 g
150 g Skagenskinke, Parma- eller spegeskinke i tynde skiver
150 g svesker uden sten
1 frysepose
Kødnåle
20 g smør
2 spsk rapsolie
2 dl mørk juleøl
Vinaigrette
1 lille rødløg
50 g hasselnøddekerner uden skal
5 spsk sukker
1 dl æbleeddike
200 g tyttebær eller tranebær, frosne eller tørrede
2 tsk groft salt
½ dl koldpresset rapsolie
¾ dl grov sennep
Tilbehør
400 g groft rugbrød
Sådan gør du
Vinaigrette
Hak rødløg og hasselnødder fint. Kom sukker i en tykbundet gryde og smelt det til karamel. Kom æbleeddike i og skru ned for varmen. Lad det simre til det er blevet til sirup, det tager 15-20 minutter. Kom så tyttebær og salt i. Pisk herefter rapsolie i, mens det stadigvæk simrer. Tilsæt de hakkede hasselnødder og rødløg. Sæt det til side.
Saltimbocca
Klip fryseposen op så den er ét stykke. Læg én schnitzel ad gangen på et skærebræt, kom plastikken ovenpå og bank kødet med noget tungt med håndtag. Gerne en lille kasserolle. Schnitzlerne skal være ca 2 mm tykke. Del dem i to (så der er fire i alt når man er færdig). Fordel skinken på kødet, læg sveskerne i midten og rul sammen. Stik et par kødnåle igennem, for at holde sammen på rullerne.
Varm smør og olie op på en pande ved god varme. Steg rullerne godt gyldne på alle sider i 5 minutter. Tilsæt juleøl og lad dem simre i yderligere 5 minutter. Vend dem jævnligt.
Lun tyttebærvinaigretten ved svag varme.
Skær rullerne i 3 cm tykke skiver, og server som på billedet. (saltimbocca betyder ”spring ind i munden”).
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 18%
Kulhydrat 44%
Fedt 36%
2005 kJ - 480 kcal