Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
2 porrer
2 fed hvidløg
1 spsk raps- eller olivenolie
800 g jordskokker
3 bagekartofler, ca. 500 g
1½ l hønse- eller kalvebouillon
1 dl madlavningsfløde, 18%
50 g mandelsplitter
Evt. 1 knsp cayenne peber
Salt og hvid peber
Tilbehør
4 skiver groft hvedebrød, 200 g.
Sådan gør du
Varm olien i en gryde og svits hakket hvidløg og den hvide del af porrerne i tynde skiver. Tilsæt jordskokker og kartofler i grove tern og bouillon. Bring gryden i kog og lad den simre, til grøntsagerne er meget møre.
Purér suppen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløden. Justér evt. suppens konsistens med mere bouillon eller vand. Smag til med salt, hvid peber og evt. cayenne.
Rist mandelsplitterne på en tør pande, til de er gyldne. Drys dem på suppen ved servering.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 11%
Kulhydrat 62%
Fedt 27%
2300 kJ – 545 kcal