Jordskokkesuppe med kalvekødsboller


Det skal du bruge

4 personer

Kødboller
400 g hakket kalvekød, 4-7 %
1 lille løg, 50 g
1 æg
1 spsk rasp eller panka
1 tsk tørret timian
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 l bouillon, gerne fra terning

Suppe
750 g jordskokker
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 kvist frisk timian
2 tsk olie
¾ l grøntsagsbouillon eller suppen fra kødbollerne
1 dl piskefløde

Pynt
Friske krydderurter


Tilbehør

Grovflutes, 200 g

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Pil løg og hak det fint.
Ælt kød, æg, rasp, timian, salt og peber sammen.
Varm bouillonen op. Form kødet til små boller og kog bollerne i bouillon i 10 minutter. Tag dem op og køl af.

Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i koldt vand.
Pil løg og hvidløg og skær dem i små tern.
Varm olie i en gryde ved god varme. Sauter grøntsager og timian et par minutter.
Tilsæt bouillon, kog op, skru ned til svag varme og lad det småkoge i ca. 20 minutter til jordskokkerne er helt bløde.
Tilsæt fløde og blend suppen. Kog op og smag til med salt og peber.
Skyl og hak krydderurter.
Varm kødbollerne i suppen og server pyntet med hakkede krydderurter.

Tips

  • Jordskokker bliver hurtigt brune, hvis de ikke lægges i vand, når de er skrællede.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 33 %
2140 kJ – 510 kcal
Sund hverdagsmad