Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
1 person
Jordskokkesuppe
90 g jordskokker
Lidt hvidløg
Lidt olivenolie
Salt og peber
⅓ dl piskefløde, 38 %
⅔ dl færdigblandet grøntsagsbouillon, 65 g
1 tsk frugteddike, fx æbleeddike
1 kvist persille
Topping
15 g bacon
1 lille spsk creme fraiche
Lidt persille
Sådan gør du
1. Vask og rens jordskokker grundigt
2. Skær jordskokker i grove stykker
3. Pil hvidløg
4. Skær stilk fra persille
5. Varm olie i en gryde ved god varme og tilsæt hvidløg og persillestilk
6. Steg ved lav varme i ½ minut og tilsæt jordskokker
7. Krydr med salt og peber og steg videre
8. Tilsæt bouillon og kog suppen under låg, til jordskokkerne er helt møre – ca. 10 minutter
9. Hæld fløde ved suppen og kog et par minutter
10. Steg bacon sprødt på en pande ved middel varme
11. Tag persillestilken op af suppen og kassér den
12. Hæld suppen i en blender eller brug en stavblender
13. Blend suppen glat
14. Smag til med eddike, salt og peber
15. Server jordskokkesuppen i en skål med bacon, persille og creme fraiche på toppen
Tips
- Du kan købe en færdiglavet suppe og tilsætte fløde samt creme fraiche og bacon på toppen. Så sparer du tid og arbejdsindsats.
- Læs mere på temasiden: "Småtspisende"
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 8 %
Kulhydrat 13 %
Fedt 79 %
980 kJ – 234 kcal