Jordskokkesuppe

Prøv vores lækre, cremede og fyldige suppe med jordskokker

Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag


Jordskokkesuppe

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

2 personer

500 gram jordskokker
1 løg hakket
2 fed hvidløg hakkede
1 spsk olivenolie
1 dl hvidvin
8 dl sødmælk
1 lille bundt timian
Salt

 

Sådan gør du

  1. Skræl jordskokkerne og skær dem i grove tern.
  2. Sautér jordskokker, løg og hvidløg i lidt olivenolie. Hæld vinen på og lad den fordampe næsten væk. Hæld mælk i. Læg timian i gryden (bind det evt. sammen). Lad suppen simre under låg i 30 min - til jordskokkerne er møre.
  3. Tag timianen op og kassér den.
  4. Blend suppen med en stavblender.
  5. Smag til med salt.
  6. Bring suppen i kog.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 14%
Kulhydrat 44%
Fedt 34%
Kostfibre 2%
Andet 6%
2446 kJ - 585 kcal

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret