Tilberedningstid
Ca. 2 timer
Det skal du bruge
4 personer
Jordskok-bouillon:
10 jordskokker
½ tsk olivenolie
4 dl kyllingebouillon
½ tsk eddike
1 timiankvist
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
Bagte jordskokker:
8 jordskokker
1 tsk olivenolie
1 tsk salt
Stegte jordskokker og salvieblade:
8 salvieblade
1-2 dl stegeolie
1 tsk groft salt
Saltet citron:
1 citron, usprøjtet
2 spsk salt
Pynt:
8 skiver røget bacon i tynde skiver
Salvieolie:
50 g salvie
20 g babyspinat
1 dl neutral rapsolie
1 knivspids salt
Sådan gør du
Jordskok-bouillon:
- Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver.
- Brun jordskokkerne i olivenolie i en gryde.
- Hæld kyllingebouillonen over og tilsæt timian. Kog det ind til det halve.
- Smag til med eddike, salt og peber.
- Hæld det igennem en fin si og kassér jordskokkerne.
Bagte jordskokker:
- Sæt ovnen på 225 grader.
- Fordel olie og salt over jordskokkerne og bag dem i 30 minutter.
- Sæt så varmen ned til 150 grader og bag i yderligere en time.
- Vend jordskokkerne et par gange under bagningen.
Stegte jordskokker og salvieblade:
- Steg jordskokkerne i 170 grader varm stegeolie ind til der opnås en gylden farve, og læg dem så på fedtsugende papir til afdrypning.
- Drys jordskokkerne med groft salt.
- Steg salvieblade for sig selv ved 170 grader i ca. 30 sekunder til de bliver sprøde.
- Lad salviebladene dryppe af på papir og tilsæt salt.
Saltet citron:
- Skær citronen i tynde skiver.
- Læg citronskiverne på et skærebræt og kom salt på begge sider.
- Lad citronskiverne ligge i stuetemperatur i ca. 1 time.
Salvieolie:
- Bland salvie, spinat, rapsolie og salt i en blender, indtil det er en fin grøn olie.
- Sigt blandingen igennem en fin sigte eller alternativt igennem et kaffefilter.
Servering:
- Hæld ½ dl jordskok-bouillon i en dyb skål.
- Læg de stegte jordskokker i skålen og dæk til med den saltede citron, samt de tynde skiver røgede bacon.
- Pynt med de stegte salvieblade og dryp salvieolie i jordskok-bouillonen.
Tips
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder udskæringen bacon fra gris. Før hed det bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 390 g af retten):
Energi: 2829 kJ (676 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 23 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 62 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 731 kJ (175 kcal)
Protein: 2 g
Kulhydrat: 6 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 16 g